1

Introductie

Hallo, welkom op mijn site. Graag schets ik hier een beeld van mezelf en mijn werk als beeldend kunstenaar. Mijn naam is Wil Cortie, geboren als Willy Bakker in Wognum in 1956. Ik ben getrouwd met Ton en heb 2 kinderen. Ik kom zelf uit een groot gezin van 9 kinderen.  Als klein kind was ik altijd al druk bezig met tekenen en vanaf de puberteit ook met schilderen, schrijven en fotograferen. Eigenlijk had ik toen al een heel eigen `kijk` op de wereld. Op 16-jarige leeftijd kwam ik werken bij een kunsthandel/lijstenmakerij in Hoorn en ging wekelijks naar Tekengenootschap Debutade. Na 4 jaar mijn baan opgezegd om voor 3 maanden door Canada en Amerika te trekken; een paar jaar later nog eens 1 maand door Californië gereisd en naast fotograferen veel inspiratie opgedaan. Verder o.a. 12 jaar lay-out werk gedaan op een huisdrukkerij en 16 jaar een eigen zaak gehad. In de loop der jaren heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd (Intuïtief schilderen, Blauwe Schuit -diversen-,   Ella Koopman/Textile Art, collage e.d.), maar ik ben ook autodidact, waardoor ik eigen technieken heb ontwikkeld.

Vanaf 2006 de Academie voor beeldende Kunst gedaan in Alkmaar (afgerond in april 2011) en daar ook de lessen vakdidactiek gevolgd.

Ik werk op en met heel veel materiaal, ben altijd nieuwsgierig naar het effect ervan en dit creatieve proces gaat altijd door. Ook al zijn werkstukken af:  Kunst is voor mij nooit Klaar…

In grote lijnen kenmerkt mijn werk zich als abstract/abstraherend, met een knipoog naar alle denkbare andere stijlen..


De schilderijen zijn ook te koop; voor informatie kun je contact met mij opnemen via tel.nr. 06-25145692 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ART2NJOY | T 06-25 14 56 92 | E info@art2njoy.nl |                                                 facebook